חרדה ודיכאון הן בדרך כלל מחלות נלוות להפרעות של כאבי ראש ונראות לעתים קרובות אצל ילדים ובני נוער. במחקר חתך רטרוספקטיבי, החוקרים בחנו כיצד חרדה ודיכאון מדיווחים עצמיים קשורים למגבלה עקב כאבי ראש בילדים ובני נוער, והדגישו את ההשפעה המשמעותית של מצבים נפשיים אלה על התפקוד.
עוד בעניין דומה
במחקר שממצאיו פורסמו לאחרונה בכתב העת Headache: The Journal of Head and Face Pain, החוקרים ביקשו לבחון אם חרדה ו/או דיכאון מדיווחים עצמיים של מטופלים קשורים למגבלה עקב כאבי ראש בבני נוער.
החוקרים ערכו 12,660 שאלונים בקרב ילדים בגילאי 6-17 בזמן ביקור נוירולוגי חדש במרפאה חוץ. מתוכם, 9,118 עמדו בקריטריוני ההכללה שכללו: דיווח על תסמיני בריאות התנהגותיים, התערבות רפואית התנהגותית (כלומר, כן/לא), ו-PedMIDAS (מדד מאומת של מגבלות הקשורות לכאבי ראש). המשתתפים היו ברובם בנות (64.0%) והגיל חציוני היה 13.5 שנים (טווח בין-רבעוני 10.3, 15.7).
מתוצאות המחקר עולה כי בהשוואה לחולים ללא חרדה או דיכאון שדיווחו על עצמם, אלה עם מצבים אלה דיווחו על מגבלה משמעותית הקשורה לכאב ראש, עם ציון חציוני של 17.0 (טווח בין רבעוני 6.0, 41.0). לאחר התאמה למשתנים, ההבדל המשוער בציון היה 6.0 (רווח בר סמך 95%, 4.4-7.5). יתרה מזאת, התערבות רפואית התנהגותית היתה קשור למגבלה משמעותית עוד יותר (הבדל משוער = 7.0; רווח בר סמך 95%, 4.6-9.3).
החוקרים סיכמו כי ילדים ומתבגרים שדיווחו על חרדה ו/או דיכאון חווים מגבלה משמעותית יותר הקשורה לכאבי ראש. מעורבות רפואית התנהגותית הצביעה על מגבלה משמעותית יותר.
הממצאים תומכים בצורך במחקר נוסף כדי להבין טוב יותר את הקשרים הללו ומצביעים על כך שגישת טיפול משולבת עשויה להועיל לאוכלוסיה פגיעה זו.
מקור:
תגובות אחרונות