לנטילה של פרביוטיקה במהלך ההריון וההנקה עשויים להיות יתרונות אימונומודולטורים למערכת החיסון המתפתחת של העובר והתינוק ולספק אסטרטגיה תזונתית פוטנציאלית להפחתת הסיכון למחלות אלרגיות.
עוד בעניין דומה
לאחרונה פורסמו בכתב העת The Journal of Allergy and Clinical Immunology ממצאיו של מחקר שבו חוקרים ביקשו להעריך האם מתן פרביוטיקה כחלק מתזונת האם מפחית את הסיכון לתוצאים אלרגיים בתינוקות עם סיכון תורשתי.
המחקר בוצע במתכונת של מחקר בעל הקצאה אקראית, מבוקר וכפול סמיות. במסגרת המחקר, נשים הרות הוקצו לצרוך פרביוטיקה (14.2 גרם ביום של גלקטו-אוליגוסכרידים ופרוקטו-אוליגוסכרידים ביחס של 9:1) או אינבו (8.7 גרם מדי יום של מלטודקסטרין). נקודת ההתחלה היתה פחות מ- 21 שבועות להריון ועד שישה חודשים לאחר הלידה במהלך ההנקה.
לנשים מתאימות נולדו תינוקות עם קרוב משפחה מדרגה ראשונה עם היסטוריה של מחלה אלרגית מאובחנת רפואית. התוצא העיקרי היה אקזמה רפואית של תינוקות עד גיל שנה, והתוצאים המשניים כללו רגישות לאלרגנים, אלרגיה למזון וצפצופים חוזרים עד גיל שנה.
סך של 652 נשים חולקו באקראי בין השנים 2016-2021 (329 בקבוצת הפרביוטיקה ו-323 בקבוצת האינבו). לא היה הבדל משמעותי בין הקבוצות באחוז התינוקות עם אקזמה מאובחנת רפואית עד גיל שנה (פרביוטיקה 31.5% [103 מתוך 327 תינוקות] לעומת אינבו 32.6% [105 מתוך 322 תינוקות]; סיכון יחסי מתואם, 0.98; רווח בר סמך 95%, 0.77-1.23; P = .84). גם תוצאים משניים ואמצעי בטיחות לא היו שונים משמעותית בין הקבוצות.
החוקרים הסיקו כי ממצאי המחקר מספקים עדויות מועטות לכך שתוספת פרביוטיקה לתזונת האם במהלך ההריון וההנקה מפחיתה את הסיכון לאקזמה של תינוקות מאובחנת רפואית עד גיל שנה בתינוקות שנמצאים בסיכון תורשתי למחלה אלרגית.
מקור:
תגובות אחרונות